Prečo si pripoistiť čelné sklo?

Štatistika nepustí a najčastejšou poistnou udalosťou je poškodenie čelného skla. Zdanlivo maličkosť, no keď sa vám to stane niekoľkokrát za rok a nemáte havarijné poistenie, stáva sa z toho pekne otravná maličkosť, ktorá stojí nemalé peniaze.

Ide totiž o to, že je veľmi ťažké dokázať poisťovni, ako sa udalosť stala a je takmer nemožné preukázať vinníka. Môžete dohnať nejakého kamionistu a povedať, že keď ste sa míňali, tak spod jeho kolies vyfŕkol kameň a rozbil vám sklo, ale myslím, že to už dnes ani týmto spôsobom tak ľahko neuhráte. Takých bolo. Obyčajne to končí tak, že si čelné sklo musíme zaplatiť sami a nejakú tú stovku budete ľahší. Národná banka Slovenska síce tlačí na poisťovne, aby tieto prípady preplácali, no zatiaľ bez výsledku. Argumenty poisťovní zatiaľ ostávajú nezdolané a je potrebné sa zariadiť inak.

Ak teda máte svoje auto poistené len povinným zmluvným poistením (PZP), najistejšie pre vás bude, ak sa pred takouto udalosťou ochránite vopred. Pripoistiť si čelné sklo sa dá dnes už za pár eur vo všetkých poisťovniach. Môže sa zdať, že sú to zbytočné finančné náklady navyše, no ide zima a s ňou obľúbená cestárska disciplína ako sypanie kameňa na vozovku a keď začnú lietať kamene, sypanie si popola na hlavu vám už nepomôže. No cesty nie sú samozrejme nevyspytateľné len vďaka cestárom.

Zhrniem to teda takto. Máte nasledovné možnosti, ako čelné sklo v prípade poškodenia neplatiť z vlastného vrecka. Povinným zmluvné poistenie v kombinácii s havarijným poistením alebo s pripoistením čelného skla.

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár