Poistenie pre školáka: Aké je najvhodnejšie a načo si dávať pozor?

V rámci poistenia školáka treba myslieť aj na rizikovosť pre zranenia či ochorenia v rámci jeho koníčkov. Odborníci radia, aby kvalitné poistenie krylo najmä hlavné riziká a nie drobné úrazy. 
 
Pokiaľ dieťa nebolo poistené už pri narodení, je podľa odborníka dobré riadiť sa medzníkmi kopírujúcimi vek dieťaťa. Životné poistenie ich má štyri: narodenie dieťaťa, nasleduje vek okolo ôsmich až desiatich rokov, ďalej obdobie 13 až 14 rokov a posledným je vek 24 až 26 rokov.
 

V období ôsmich až desiatich rokov je tiež dôležité skontrolovať, či poistenie ponúka krytie aj v prípade keď dieťa navštevuje mimoškolské voľnočasové kluby. V niektorých prípadoch je napr. výhodné, ak tínedžeri vo veku 15 až 16 rokov už vstúpia do dospelého poistenia. Výhodou je, že mnohé poisťovne dokážu pri poistení zobrať takýchto klientov do rizikovej skupiny číslo jeden, čo sa týka povolania.

 

Vo všeobecnosti je podľa odborníkov kryť dlhodobejšie úrazy s dobou liečby nad 30 dní a trvalé následky úrazu. Taktiež odporučil poistenie závažných chorôb. Hoci takýchto prípadov u detí nie je veľa, oplatí sa v prípade, že dieťa ochorie na nejaké závažné ochorenie, ktoré môže zmeniť celkový chod rodiny aj vo financiách. Za zváženie stojí aj pripoistenie chirurgického zákroku.

 

Pri nastavení poistných súm sa posudzuje príjem rodiča, ktorý by v dôsledku starostlivosti o dieťa stratil. Je preto dôležité komunikovať, kto by v prípade núdze zostal s dieťaťo

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár