„Búračka“ s divou zverou je drahá, pomôcť môže dobré havarijné poistenie

Stret auta s divou zverou zvyčajne nebýva pre vodiča smrteľný. Väčšinou si to však odnesie „predok“ vozidla, klienti najčastejšie hlásia poistovniam poškodené nárazníky, blatníky, svetlá, kapotu či čelné sklo. Škody sa šplhajú k niekoľkým stovkám, často až tisíckam eur. Priemerná výška škody po strete s divou zverou je tritisíc eur.

Oplatí sa pripoistiť?
Vodiči si môžu v prípade poškodenia vozidla po zrážke so zverou uplatniť náhradu škody z havarijného poistenia. Riziko stretu so zvieraťom si možno poistiť navyše aj samostatne v rámci povinného zmluvného poistenia. Ak teda jazdíte trasu, kde je výskyt divej zvery častý, mali by ste pripoistenie zvážiť. 
 
Nezabúdajte, že ak je v prípade nehody zviera usmrtené, vodič musí označiť miesto, kde zviera leží, alebo ho odtiahnuť na okraj cesty. Rovnako tak udalosť musíte nahlásiť správcovi ciest alebo polícii, ktorá následnej kontaktuje správcu poľovného revíru. Ďalšie kroky treba vykonať rovnako ako pri všetkých škodových udalostiach – vyhotoviť fotodokumentáciu miesta nehody a čo najskôr to nahlásiť poisťovni.

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár