Bez poistenia na hory nejazdite, pozor si dávajte hlavne na TIETO veci!

Čoskoro nás čakajú jarné prázdniny a mnoho ľudí si ich užije práve na horách. Lyžovať, snowboardovať či skialpovať by ste sa však určite nemali vybrať bez poistenia. Zimné radovánky by sa vám totiž v prípade úrazu mohli veľmi nepríjemne predražiť.

Vysoký účet môže prísť napríklad za záchranu vrtuľníkom horskej služby, ktorá sa považuje za technický zásah a bezplatná je iba pre deti do 18 rokov. V zahraničí môže prevoz stáť dokonca aj desiatky tisíc eur.

Nezabúdajte tiež, že zimné športy väčšina poisťovní považuje za tzv. rizikové. V prípade, že sa vyberiete lyžovať do zahraničia, vám teda pri úraze bežné cestovné postenie nemusí stačiť.

Pozor si dávajte aj vtedy, keď sa rozhodne brázdiť svahy  mimo vyznačených tratí. Ak sa totiž zraníte mimo oficiálnej zjazdovky, transport nie je v prípade úrazu krytý bežným zdravotným postením. Aj v tomto prípade sa odporúča mať pripoistenie „na hory“.

Skialpinisti, ani vy nezabúdajte na skipas

Podľa aktuálnych pravidiel musia mať skipas aj skialpinisti. Ten totiž neplatí len na vlek, ale oprávňuje aj na jazdu po upravenej zjazdovke. V prípade, že ho nemáte, môžete byť tak vykázaný zo svahu.

Rovnako tak bez skipasu nemáte na zjazdovke nárok ani na bezplatné ošetrenie a odvoz. Na koniec, no nemenej dôležité, je treba pripomenúť aj poistenie zodpovednosti za škody.

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár