Zbavte sa stresu návratom do svojho detstva

Zbavte sa stresu návratom do svojho detstva

Žijeme v modernej dobe, ktorá nám v mnohom uľahčuje život. Internet, výdobytky techniky a mnohé ďalšie „vychytávky“ nám naproti minulosti v mnohom pomáhajú zvládať každodenné starosti, no súčasnosť si vyberá i svoju daň v podobe množstva povinností, s ktorými sa musíme denne popasovať.

Stres sa stal akousi súčasťou každodennej reality a hoci si to mnohí z nás nepripúšťajú, kolobeh povinností a rýchlosť doby, v ktorej žijeme, môžu mať na náš organizmus nepriaznivé následky. Preto je veľmi dôležité udržiavať rovnováhu medzi prácou a oddychom- v opačnom prípade sa nám to skôr či neskôr vráti v podobe únavy, v horšom prípade vyhorenia. Našťastie existuje viacero spôsobov ako sa odreagovať, vypnúť a prísť na iné myšlienky. Relax pri knižke či krížovkách v poslednej dobe vystriedali relaxačné vymaľovánky.

Vymeňte počítač za pastelky!

Omaľovanky už dávno nie sú len výsadou detí. Práve naopak, tomuto fenoménu podľahli tisícky ľudí po celom svete a nájdu sa medzi nimi i športovci, herci či iné celebrity. Jednoducho, trávenie času inak ako za počítačom alebo pred televíziou má čosi do seba. Vezmite do ruky farbičky a zistíte, ako sa pri tejto činnosti zrekreujete! Nezaťažujete zbytočne mozog, na nejaký čas vypnete a sústredíte sa na celkom jednoduchú činnosť, akou je vyfarbovanie. A nemusíte byť pritom žiaden Picasso!

Kvety, zvieratá ale i ornamenty

Fantázii sa medze nekladú a stačí si vybrať obrázky, ktoré sú vám najbližšie. Kníhkupectvá a internet ponúkajú širokú škálu nádherných knižiek a obrázkov, ktoré sa stali po celom svete bestsellerom takmer okamžite a tituly ako Tajomná záhrada, Mandaly či Začarovaný les sa hrdia miliónmi predaných kúskov. Novinkou je Divoká savana, kde sa zoznámite so zvieracími obyvateľmi tejto krásnej krajiny.

Kreativite sa medze nekladú

Psychológovia sa zhodujú na tom, že vyfarbovanie ako relaxačná technika je pre človeka veľmi prospešná. Aktivujú sa časti mozgu súvisiace s jemnou motorikou a zmyslovým vnímaním. Farbičky, aké pri maľovaní zvolíte, si vyberáte podľa ľubovôle a tak prejavujete svoje kreatívne, ale i logické myslenie.

Že to nie je záležitosť niekoľkých minút je všetkým jasné, avšak výsledok bude stáť rozhodne za to. Postačí aj pár minút denne nad omaľovánkami a pocítite tú zmenu- pocit uvoľnenia sa dostaví už čoskoro, vy budete oddýchnutí a na niektoré záležitosti, ktoré sa vám javili ako neriešiteľné, možno získate nový pohľad. Navyše vás táto činnosť naučí trpezlivosti, rozhodne to stojí za vyskúšanie.

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár