Miliónové škody po zemetrasení! Poistenie domácnosti viac neodkladajte

V pondelok (9. 10.) večer zasiahlo východné Slovensko zemetrasenie so silou 4,9 lokálneho magnitúda. Len poisťovňa Uniqa eviduje 107 nahlásených udalostí s predbežným odhadom výšky škôd viac ako milión eur. Poisťovňa Allianz zatiaľ zaregistrovala 468 škôd, klienti poisťovne Generali nahlásili 80 škôd v odhadovanej hodnote viac ako 350.000 eur. V poisťovni Kooperativa zatiaľ evidujú 72 hlásení v súvislosti so zemetrasením.

Hovorkyňa Slovenskej asociácie poisťovní Eva Jacková uviedla, že poisťovne sumarizujú škody a nahlásených je niekoľko stoviek udalostí. K utorku presahovali škody po ničivom živle dva milióny eur. Najviac hlásení pochádza z okresov Humenné, Vranov nad Topľou, Stropkov či Medzilaborce. Poškodení najčastejšie hlásia popraskané múry, steny, omietky, sadrokartón, poškodené komíny, strechy a presklené balkóny, takisto aj poškodenie vecí zo zariadenia domácnosti, teda nábytok či spotrebiče.
Postenie vás môže zachrániť
Škody budú hradené v súlade s poistnými podmienkami z poistenia nehnuteľnosti a domácnosti. Pri posudzovaní podmienok pre vyplatenie poistného plnenia pri škodách spôsobených zemetrasením záleží na konkrétnej poisťovni, či vezme do úvahy silu zemetrasenia.
Na preplatenie škôd po zemetrasení je prioritne určené komerčné poistenie nehnuteľností. Skúsenosti však ukazujú, že je veľmi dôležité, aby bol domov poistený komplexne teda nielen nehnuteľnosť, ale aj domácnosť. V prípade, že si nie ste istý, ktoré poistenie je pre vás najvhodnejšie, neváhajte sa obrátiť na našu infolinku, kde vám poradia skúsení odborníci. V niektorých prípadoch ľudia môžu požiadať aj o jednorazovú finančnú výpomoc zo strany štátu, poskytnúť ju však možno až po posúdení ich sociálnej situácie.

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár