Povinné PZP-čko: Ušetriť môžete aj stovky eur ročne!

Kto šetrí, má za tri.. resp. správne po slovensky: kto šetrí, má za troch! Nuž, nie vždy to však platí. Podľa posledných prieskumov sa ukázalo, že vodiči si povinné zmluvné poistenie (PZP) pre svoje auto vyberajú najmä podľa ceny. Poistné krytie či ďalšie pripoistenia sú dôležité. Odborníci však varujú, že v prípade núdze, sa môže toto “šetrenie” v konečnom dôsledku vodičom poriadne vypomstiť.

Priplatíte, ale ušetríte

Cena PZP je nepochybne dôležitá, je však dôležité všímať si aj to, aké podmienky ponúkajú poisťovne v základnom balíčku, či rozsah ponúkaných asistenčných služieb. Vodič má totiž pocit, že lacným poistením ušetrí, no v prípade poistnej udalosti práve pri absencii dôležitých služieb môže poriadne “zahorieť” a nakoniec bude musieť do peňaženky siahnuť poriadne hlboko.

Predtým ako si teda vyberiete svoje PZP, urobte si dobrý prieskum a využite aj rôzne akcie či zvýhodnené ponuky. Jazdiť by ste bez neho však určite nemali, pretože vám hrozí pokuta až do výšky 3320 eur. Ak ešte nebodaj spôsobíte aj škodu, náklady sa môžu vyšplhať aj na desaťtisíce eur.

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár