Je najlacnejšie PZP aj najlepšou voľbou?

Šetriť za každú cenu sa takmer nikdy nevyplatí. Netreba vždy siahnuť po tom najlacnejšom, trocha optimalizácie a opatrnosti pri výbere však nezaškodí. Povinné zmluvné poistenie je tiež jednou z vecí, pri ktorých sa dá rozumne vyhnúť zbytočne vysokej cene.

Prvým krokom k rozumnej úspore je hľadať povinné zmluvné poistenie cez online porovnávač. Rýchlo si tak spravíte prehľad a okamžite dostanete ponuky hneď niekoľkých poisťovní. Ušetríte čas, nervy a v neposlednom rade aj peniaze, ktoré by ste minuli pri fyzických návštevách kamenných pobočiek poisťovní, či už za parkovanie, alebo za občerstvenie potrebné pri osobnom prieskume trhu.

Ušetriť na PZP sa dá aj rozumne

Z praxe už každý veľmi dobre vie, že to, čo je najlacnejšie, nemusí byť vždy najvýhodnejšie. Rozdiel medzi produktmi môže byť vo výške krytia, ale hlavne v asistenčných službách a rozsahu pripoistení, ktoré k nemu poisťovňa ponúka. Najlacnejšie poistenia totiž môžu mať tieto limity pomerne nízke.

Tie len o niečo drahšie však môžu mať nastavené limity aj viac ako dvojnásobné a navyše ponúknu aj ďalšie nadštandardné služby (asistencia a pod.). Nevyberajte teda povinné zmluvné poistenie na automobil iba podľa ceny. Sledujte všetky parametre a výhody, ktoré ponúka. Ideálnym nástrojom sú online porovnávače PZP, ktoré vám pomôžu nájsť najlepší produkt.

Pár percent z ceny sa dá usporiť na tom, že sa poistné platí naraz ročne a nie vo viacerých platbách. Vyjde to lacnejšie a navyše máte s platbami po zvyšok roka pokoj. Takisto je dobré si zistiť, aké sú bonusy za bezškodový priebeh a zľavy v prípade, že máte v danej poistovni uzavreté aj iné poistenia.

Klient, ktorý má v niektorej poisťovni poistenú nehnuteľnosť, alebo uzavreté napríklad životné či havarijné poistenie, sa môžu s cenou dostať o čosi nižšie.

Priplatiť sa oplatí

V mnohých prípadoch dokonca ušetríte tak, že si niečo priplatíte a neskôr sa to môže vrátiť. Ak máte napríklad staršie auto a havarijné poistenie sa už vôbec nevyplatí, má zmysel zabezpečiť si doplnkové poistenia, ktoré pokryjú mnohé riziká.

Povinné zmluvné poistenie ich štandardne nekryje, ale automobil sa pri niektorých produktoch dá pripoistiť napríklad pre prípad stretu so zverou, živelnej pohromy (oheň, povodeň, víchrica), úrazu posádky, poškodenia batožiny, či dokonca proti odcudzeniu.

Cena týchto doplnkových poistení je zlomkom toho, čo si pýtajú servisy za opravy. Menší doplatok tak dokáže ušetriť nemalé náklady v prípade, že bude treba auto po škodovej udalosti opravovať.

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár