Kedy je ten správny čas na výber dovolenky?

Kedy je ten správny čas na výber dovolenky?

Hoci k nám len nedávno zavítala jar a už sa nevieme dočkať prvých teplých lúčov, poniektorí už teraz rozmýšľajú nad destináciou svojej letnej dovolenky, Zdá sa vám to skoro? Tí, ktorí už so železnou pravidelnosťou volia nákup dovolenky tesne po začiatku roka, neľutujú- práve naopak. Dokážu ušetriť nemalé peniaze…

Každý z nás je iný…

A preto si vyberáme nielen destináciu ale aj typ dovolenky podľa svojich predstáv. Patríte k milovníkom luxusu a relax je to čo hľadáte? V tomto prípade vám už len myšlienka na každodenné varenie na dvojplatničke počas vytúženej dovolenky spôsobuje muky. Voľba je jasná- „all inclusive je pre vás to pravé. A naopak, ak patríte k dobrodruhom, váľanie sa pri hotelovom bazéne s chladeným drinkom v ruke by vás rozhodne nepotešilo.

First moment

Cestovné kancelárie zvučných mien pre svojich klientov každoročne pripravujú špeciálne ponuky s výraznými zľavami s označením „first moment“. Vskutku takto možno ušetriť stovky eur (niekedy až polovicu z pôvodnej ceny zájazdu) a navyše sa na vytúženú dovolenku môžete tešiť hneď. Vždy keď budete mať zlý deň, naštve vás partner, vynadá šéf alebo sa nepodarí test tak ako ste si predstavovali, zahreje vás myšlienka na to, že za pár mesiacov budete spokojne ležať a chytať bronz na pláži (či na horách). Takýto „svetlý bod“ je skvelým motivátorom ako prežiť „deň blbec“.

Last minute

Dnešná uponáhľaná doba má za následok i to, že máme čoraz menej voľného času. Keď potom príde čas dovolenky, mnohí z nás sa spamätajú doslova v hodine dvanástej a začína sa veľké pátranie po tej najvýhodnejšej ponuke. „Last minute“, teda nákup zájazdu na poslednú chvíľu sa teší obľube hlavne u mladších ročníkov, zatiaľ čo tí starší uprednostňujú istotu a volia skôr prvú možnosť (first moment). I v takomto prípade je možné ušetriť nemalé peniaze, avšak nevýhodou je že výber je limitovaný a ponuka oklieštená vzhľadom na blížiaci sa termín zájazdu (a vypredanosť zájazdu). Pri výbere sa nechajte viesť intuíciou a nepoľavte zo svojich požiadaviek len preto že cestovka potrebuje zaplniť posledné voľné miesta.

Pre dobrodruhov

Milovníci aktívneho oddychu (a adrenalínu) majú predstavy o dovolenke celkom iné, ich mantra znie: hlavne žiadna nuda! Cestovanie na vlastnú päsť s batohom na chrbte, expedície či poznávacie zájazdy, to je to, čo ich zaručene osloví. Našťastie na trhu sú cestovné kancelárie, ktoré sa venujú práve dobrodružnému typu dovolenky a tak hoci aj dovolenka ušitá presne na mieru podľa požiadaviek klienta už nie je žiaden problém. V ponuke nájdete aerobik a športové zájazdy, turistické a cyklozájazdy, rybárske pobyty, poľovačky a mnoho iných.

TIP: Nech už idete na dovolenku prostredníctvom cestovnej kancelárie alebo na vlastnú päsť, nezabudnite na cestovné poistenie! Len tak si budete môcť vychutnať pekné chvíle bez strachu „čo ak“ a ako prevenciu situácie „keby niečo“…

Blog

PZP a havarijné
poistenie
online
na 3 kliky!

PZP online
Havarijné online

Kontaktný formulár